Жаңалықтар | Новости

COVID-19-ға қарсы қандай азық-түлік көмектеседі?

Ресей ФМБА профессоры, м.ғ.д. Маргарита Королева жануарлар мен тазартылмаған өсімдік майлары коронавирус кезінде адамның тамақтануының ажырамас бөлігі болуы керек деп санайды, — деп хабарлайды Tengrinews.kz тілшісі РИА Новостиге сілтеме жасап.

Дәрігер түсіндіргендей, бұл тағамдар қабынуға қарсы қорғанысты қамтамасыз ете алады. Атап айтқанда, олар вирустың таралуына қарсы тұра алатынын айтты маман. Сонымен қатар ол диетаға Ги майын қосуға кеңес берді, оны күніне 1,5-2 шай қасықтан ішу керек.

«Таңғы асқа тауық еті немесе бөдене жұмыртқасын жеген пайдалы. Себебі бұл өнімдерде иммундық қорғаныс үшін өте қажет майда еритін А, Д және Е дәрумендері бар», — дейді Королева.

Күннің бірінші жартысында диетолог майдың бір бөлігін, күнің екінші жартысында жаңғақтар мен тұқым жеуге шақырады.

Сондай-ақ, Королева Солтүстік теңіздердің балықтарын, зәйтүн майын, бидай, авокадо және арган ағашының майын жеуге кеңес берді.

Бұрын диетолог Андрей Золотарев COVID-19-дан кейін қалпына келтіруге көмектесетін азық-түлікті айтқан болатын.

Комментарий